En salat som smaker sol og sommer, en slik vitamin og energibombe kan vel passe til en kald vinterdag selv om solen skinner fra skyfri himmel. En slik salat burde spises ofte. Her har jeg samlet mange av de gode smakene som er vel kjent fra landene rundt Middelhavet og laget en nydelig dressing til av god olje, eddik, sennep og honning.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Salatblader, gjerne en blanding av flere typer salat
2 kokte egg delt i to
1/2 rødløk i tynne skiver
1 avocado i båter
3 - 4 tomater i båter
Ca. 10 - 12 oliven
Ca. 10 - 12 biter fetaost
2- 3 ss finhakker chorizo pølse (kan sløyfes)
Klippet gressløk
Legg salatblader på en tallerken og legg over tomater, rødløk og avocado. Legg på halve egg, oliven og fetaost til slutt. Klipp over gressløk.
DRESSING:
1/2 dl olivenolje av god kvalitet
2 ss hvitvinseddik (eller en annen god eddik)
1 ts sennep
1/2 ts blomster honning (kan sløyfes)
Salt - pepper
Rist eller rør sammen alle ingrediensene til dressingen og ringle den over salaten rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar