Nå når det går mot høst er det flust opp av lekre godsaker på torg og i butikk, så la deg friste, lag salat til middag eller lunsj, eller hva med en god salat i matboksen? Jeg angir ikke noe mengde i denne oppskriften, det er bedre du selv avgjør hvor mye du vil bruke av de forskjellige ingrediensene.
TIL DENNE SALATEN TRENGER DU:
Spekeskinke eller fenalår hvis det ikke er for salt
Spekeskinke eller fenalår hvis det ikke er for salt
Kiwi
En bit brie
Blandet salat
Brødkrutonger
Valnøtter
Pinjekjerner
1 tomat pr. person,
( gjerne plommetomater )
God olivenolje
Flaksalt
Provencekrydder
eller frisk timian
DRESSING:
2 store ss kesam
Saft av 1/2 citron
1 liten ts blomsterhonning
Legg skiver av skinke sammen med salat på en tallerken, del brie i biter eller skiver og legg de over salaten sammen med kiwi i biter.
Rist valnøtter og pinjekjerner på varm stekepanne, la de bli avkjølt og strø de over salaten sammen med brødkrutonger.
Del tomatene i to, legg de på bakepapir på stekeplaten, ringle over god olivenolje, strø over flaksalt og krydder. Sett tomatene i stekeovnen ved ca. 200 grader og la de stå til de begynner å falle sammen, det tar ikke så mange minuttene.
Rør sammen ingrediensene til dressingen, du kan godt bruke yoghurt naturell eller lett creme fraiche i stedet for kesam.
Salaten serveres med et godt brød, focaccia eller rundstykke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar