Dette er en velsmakende og spennende lakserett som er kryddret med ingefær, lime og hvitløk, jeg synes ris er det beste alternativet som tilbehør, men pasta er også godt til denne laksevarianten. Dette er mat som er enkel å lage og det er en laksevariant barna vil sette pris på.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
2 gulrøtter i tynne staver
10 - 12 aspargesbønner delt i to
1 rødløk i båter
Olje
Salt - pepper
Ca. 1 ts reven fersk ingefær
2 fedd finhakket hvitløk
1/2 lime, skall og saft
Basmatiris
SAUS:
5 - 6 ss soyasaus
2 ss olje
1 ss honning
4 ss portvin eller cherry
(litt syrlig saft kan brukes)
1 ss frisk revet pepperrot
(pepperrot på tube kan brukes)
Sett stekeovnen på 220 grader. Del laksen i terninger og legg terningene på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Ringle olje over laksen, strø på litt salt og pepper, finhakket hvitløk, revet ingefær og saft og skall av lime. Sett lakseterningene inn i stekeovnen og stek i ca 5 minutter.
Skrell gulrøttene og del de i tynne staver, vask bønnene og tørk de i et kjøkkenpapir. Rødløken deles i båter og alt får surre i litt olje på stekepannen et par minutter. Legg grønnsakene til side og lag sausen ved å ha alle ingrediensene i stekepannen på lav varme, la sausen så vidt koke opp og ha grønnsakene og laksen i sausen, vend forsiktig rundt og la alt bli gjennomvarmt.
Kok risen etter anvisningen på pakken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar