Fiskekaker er en utmerket hverdagsmiddag som de fleste barn også liker, men av og til kan det være greit å gjøre en liten vri som for eksempel med råkostsalaten så får du nesten en helt ny rett å servere.
Det aller beste er jo hjemmelagde fiskekaker, men her får jeg hverken hyse eller lyr og jeg liker best fiskekaker av de fiskesortene, så dette er "innførte" hjertekaker fra Bergen og de er kjempegode.
TIL TO PERSONER TRENGER DU:
2 - 3 fiskekaker pr person
1 løk
Litt smør/olje til steking
Stek løken gylden i smør/olje og
varm fiskekakene på stekepannen
FENIKKELSALAT:
1 fenikkel
1/2 eple
1/2 nektarin
3 reddiker
1/2 nektarin
3 reddiker
Litt finsnittet kålhode
1 rødløk
Litt presset sitron
Kutt fenikkel, eple og nektarin i tynne båter/skiver, reddiker og rødløk i tynne skiver og finsnitt kålen. Ha alle ingresiensene i en salatbolle og vend inn litt presset sitron.
Sett salaten i kjøleskapet til den skal brukes.
SITRONDRESSING:
Ca. 2-3 dl like deler
yoghurt og lettrømme
Salt pepper
1/4 ts god sennep
(ikke den grove)
Presset sitron
Sukker eller sukrin
Gressløk
Rør sammen rømme, yoghurt og sennep, smak til med krydder, sitron og sukker, ha i finhakket gressløk til slutt. Dressingen skal være litt syrlig da er den best.
Fiskekakene serveres med stekt løk, kokte eller stekte poteter, fenikkelsalat og sitrondressingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar