Hvis du liker litt "hot" mat er dette chili con carne for deg. Ikke så brennende at du må ha vannmuggen innen rekkevidde, den er velsmakende, men du kjenner den godt, hakket tomat og yoghurt/rømme mildner den en del.
Vil du ha en mildere variant er det bare å halvere på krydderiene og smake deg frem.
Tilsett rød og grønn paprika hvis du liker det.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
600 gr karbonadedeig
1 stor hakket rødløk
2 - 3 fedd hvitløk
1 rød chili med frø
(uten frø hvis du vil ha en mildere variant)
1 ts chilipulver
1 ts spisskummer
1 ts tørket oregano
1/2 ts paprikapulver
1 stor boks knuste tomater
1 boks røde bønner
2 store ss tomatpuree´
Ca. 2 dl vann
En anelse sukker
Salt - pepper
Olje/smør til steking
TILBEHØR:
Kokt ris
Finhakket tomat
Tortillachips
Yoghurt eller lettrømme
Raspet ost
Smuldresteke karbonadedeigen og sett den tilside. Mål opp alle ingrediensene slik at du har de innen rekkevidde.
Surr hakket løk og hvitløk i litt olje i en gryte til de blir myk og blank, tilsett chili og resten av krydderne som får surre med, så tilsetter du tomatpuree´ og alt får surre raskt sammen før du tilsetter de hakkede tomatene og den stekte karbonadedeigen. La det hele stå og putre over svak varme i ca. 30 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker, så tilsetter du bønnene helt til slutt, de skal bare varmes ikke koke, bare husk å skylle godt av det vannet som de ligger i når du åpner boksen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar