Mange rynker på nesen av spinatsuppe, men dette er en "himmelsk munnfull" - deilig kremaktig med sprøstekte stimler av gulrøtter og fennikel. Og i tillegg til at dette er en nydelig suppe inneholder den en rekke vitaminer som vitamin K, A og C, dessuten viktige stoffer som kalsium, jern og antioksidanter, så det er ingen grunn til å utelate denne vitaminbomben fra middagsbordet.
Spinatsuppe er enkel å lage enten du velger fersk spinat eller frossen.
Til to porsjoner trenger du:
Ca. 140 gr fersk spinat
eller vel 1/2 pakke frossen
3 dl vann
1 1/2 terning grønnsakbuljong
1 fedd hvitløk
Ca. 10 cm purre
Litt olje
70 gr kremost m/urter
1 dl fløte
Salt- pepper
1 gulrot
1 liten fennikel
Begynn med grønnsakene som skal være garnityr ved å skjære dem i tynne strimler som du surrer i litt olje, de skal være sprø og "krispy" så de trenger bare et par minutter på stekepannen.
Legg grønnsakene tilside.
Så begynner du på selve suppen, hakk hvitløken fint og skjær purreløken i ringer, dette surres i litt olje på stekepannen. Skyll spinaten og ha den i en kasserolle sammen med vannet og buljongterning, kok i 3 - 4 min.
Bruker du frossen spinat har du den rett i kasserollen og koker
like lenge.
Bland hvitløk og purre sammen med den kokte spinaten, kok et par minutter og kjør suppen glatt med en stavmikser.
Ha i kremosten og fløten, rør godt og smak til med salt og pepper, vær litt forsiktig med saltet, kremosten inneholder ofte noe salt og det er salt i grønnsakbuljongen. Gi suppen et oppkok, men ikke la den stå og koke.
Legg litt grønnsakgarnityr i tallerkenen og øs suppe rundt garnityret.
Et godt brød hører med.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar