Når våren er her og det er over 20 grader ute, begynner "salatsessongen" her hos oss, da smaker det godt med en lett lunsj og det er koselig å spise ute i hagen eller på terrassen.
Salater lager jeg av det meste som finnes i kjøleskapet, men en eller annen grønn salat må være med, så er det bare å bruke fantasien.
TIL TO PERSONER TRENGER DU:
Salathode eller pose
Ca 4 dl. rensede reker
6 - 8 asparges
3 "smilende" egg
8 små tomater
10 aspargesbønner
Noen ristede pinjekjerner
Litt fetaost
1 avocado
Vask salaten, kok eggene slik at de er litt "smilende"og del eggene i båter, forvell asparges og aspargesbønner i ca. 4 minutter og ha de over i iskaldt vann straks de er ferdigkokt. Rens rekene, eller bruk ferdig rensede fra frysedisken, de rekene som ligger i lake synes jeg er alt for salt, men det er en smakssak. Del avocadoen i båter og skjær tomatene i to. Legg pinjekjerner på varm stekepanne og la de få "litt brunfarge".
Da er det bare å legge lagvis på tallerken eller i en salatbolle, strø over pinjekjerner og legg på litt fetaost. Det er godt med en vanlig olje/eddikdressing, men en litt syrlig dressing med yoghurt, citron, salt, pepper, sennep og litt lettrømme er kjempegodt til denne salaten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar