Denne italienske klassikeren blir jeg aldri lei av, den er lettlaget og kan varieres på utallige måter.
I dag har jeg laget pannacotta med yoghurt og kokosmelk, en nydelig kombinasjon.
Dette er en stor porsjon, rekker til 6 personer
DU TRENGER:
2 dl melk
4 dl kremfløte
3 1/2 dl yoghurt naturell
3 1/2 dl kokosmelk
5 plater gelatin
2 dl sukker
1 vaniljestang
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene,ha frø og vaniljestang i en liten kasserolle.
Tøm over melk og kremfløte og la det få et oppkok, trekk kasserollen bort fra kokeplaten og rør inn sukkeret. Dette skal stå og trekke i 10 - 15 minutter.
Legg gelatinplatene i kaldt vann og la de bløtes i ca 5 - 10 minutter.
Kok opp blandingen igjen, klem vannet ut av gelatinplatene og rør de ut i den varme melk/fløte blandingen, nå skal det ikke koke mere. Bland sammen yoghurt og kokosmelk i en stor bolle og tøm over den varme blandingen gjennom en sil mens du rører.
Hell desserten i porsjonsglass eller i en skål, sett den i kjøleskapet til den stivner, gjerne natten over. Pynt desserten med friske bær, frukt eller bringebærcoullis som du lager slik:
Ca. 3 dl frosne bringebær
2 - 3 ss melis
Bruk en blender eller stavmikser og kjør bær og melis til mos. Ha sausen i en sil, bruk en skje og press sausen gjennom silen slik at alle bringebærstenene blir i gjen i silenDu kan bruke sukker i stedet for melis, men jeg synes sausen får finere konsistens når jeg bruker melis.
Det hørtes godt ut!!
SvarSlettDenne var sykt god!! :) Perfekt i min verden:)
SvarSlettTusen takk for oppskrift!! :)
Tusen takk
SvarSlett