Søk i denne bloggen

onsdag 8. februar 2012

Sjokoladebiscotti


Godt til en kopp sterk kaffe eller en god kopp the, knasende sprø med deilig sjokoladesmak, riktig noe å servere når du får uventede gjester. Oppbevares itett boks eller et glass, de holder seg lenge.

     DU TRENGER:

                             125 gr hakkede mandler                                
125 gr sukker
2 egg
    75 gr mørk sjokolade (70 %)
160 gr hvetemel
1 ss kakaopulver
1/2 ts bakepulver
Skall av 1 appelsin (bare det gule)

  Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt sjokoladen i vannbad eller i micro og bland sjokoladen i eggedosisen. Bland mel, bakepulver, kakao og appelsinskall og rør det i eggedosisen sammen med de hakkede mandlene.
Legg bakepapir på en stekeplate og bre deigen utover i to remser på ca. 5 -6 cm. bredde. Bruk en slikkepott eller en myk kniv til å bre deigen utover, den kan være litt "gjenstridig", men det gjør ingen ting om den er litt ujevn.
Stek biscotti remsene på 200 grader i 12 - 14 min.


 La de stekte remsene avkjøle litt før du skjærer på skrå i 2 cm. brede biter, senk varmen i stekeovnen til 130 grader og etterstek kakene på stekeplaten i ca. 10 - 15 minutter med stekeovnsdøren på gløtt slik at kakene blir sprø. Avkjøles på rist og oppbevares i et glass eller tett boks.


                                                                                                  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar