Jeg varierer litt når vi har karbonader til middag, ikke et vondt ord om karbonader med løk, men ta sjansen på å servere familien en "noe fornyet" karbonademiddag.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER
5 - 600 gr karbonadedeig
1 toppet ss potetmel
1 egg
1 hakket liten eller 1/2 løk
1/2 dl kaldt vann
Salt pepper
Smør/olje til steking
Pass på at alle ingrediensene er kalde, og begynn med å arbeide saltet inn i karbonadedeigen.
Tilsett potetmel, løk, pepper og sammenpisket egg, arbeid røren godt mens du sper med vannet.
Stek karbonadene på middels varme til de er pent brune og gjennomstekte. Jeg bruker bestandig å steke en liten prøvekake for å kjenne om karbonadene trenger mere salt eller pepper.
TIL OVNSSTEKTE POTETER TRENGER DU:
Vask og skrubb potetene godt, det er greiest om potetene er på samme størrlse. Del potetene på langs,
pensle med olje og strø på salt, pepper og timian. Stek potetene på ca. 200 grader i stekeovnen i 20 - 30 min. etter størrelsen på potetene.
Bruk en spiss kniv til å kontrollere om potetene er ferdigstekte, det er ikke godt om de er for mye stekt heller.
AGURKSALAT::
2 - 3 ss finhakket sylteagurk
1 hakket tomat
1/2 finhakket løk
2 ss olje
Salt pepper
Ta ut innmaten av tomaten som finhakkes, bland tomaten med hakket løk og hakket sylteagurk, olje, salt og pepper. Salsaen er best når den får stå fremme i romtemperatur før den skal spises.
I tillegg til salsa og potetene hadde vi rødkål og en klatt syltet ingefær til karbonadene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar