Søk i denne bloggen

mandag 13. februar 2012

Grovbrød med havregryn


Et godt brød som ikke smuldrer, og er fint å skjære jevne skiver av, perfekt til frokost og til nistemat.
Det blir to brød av denne porsjonen her, jeg har brukt brødform, men deigen kan godt formes til brød direkte på stekeplaten.

TIL 2 BRØD TRENGER DU:

Ca. 1 kg hvetemel
200 gr grov sammalt hvete
300 gr grov sammalt rug
100 gr havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 1/2 ts salt
50 gr gjær
2 ss linfrø
2 ss honning (kan sløyfes)
1,1 liter lunkent vann

Rør gjæren ut i lunkent vann og bland alt det tørre i bakebollen, ha vannet i bakebollen med melet litt etter litt under omrøring helst med kjøkkenmaskin, rører du for hånd må du jobbe ekstra godt. Elt godt sammen og la kjøkkenmaskinen gå på middels hastighet i 5-10 minutter.
Dekk bakebollen med plast, og sett til heving på et lunt sted til deigen har fått dobbelt størrelse.
Ta deigen ned på melet bakebord, del deigen i to og kna deigen sammen. Form til to brød og legg de på bakepapirkledd stekeplate eller bruk brødformer. Sett til heving i ca. 40 min.
Stek ved 200 grader i ca. 1 time. Avkjøl brødene på rist. Brødene blir like saftige og fine ette frysing.

5 kommentarer:

  1. Dette brødet kan ikke familien vår leve uten!
    Tusen takk for suveren oppskrift!

    SvarSlett
  2. Veldig hyggelig at du og familien din liker dette brødet, det er mye brukt hos oss også. Hilsen Synne

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Hvor stor brødform bruker du?

    SvarSlett
  5. Mine former er ca. 30 cm x 11 eller 12 cm. Helt vanlige

    SvarSlett