Søk i denne bloggen

torsdag 9. februar 2012

Enchilada med kylling


Det er godt med Tex-mex mat av og til, det er mat med mye smak, lettvint er det også. Som jeg har sagt tidligere bruker jeg de grove lefsene, de blir sprøere, og smaker mye bedre, aller best er de du lager selv. Tomatsaus er best hjemmelaget, og hvorfor ikke lage en stor porsjon når du først er i gang, den holder seg noen dager i kjøleskapet og det går greit å fylle en plastboks som puttes i fryseren.

                                  DU TRENGER TIL TO PERSONER:                                  

1 stor eller to små kyllingfileter
1 liten boks mais
1 liten eller 1/2 boks røde bønner
1 liten hakket rødløk
2 fedd hakket hvitløk
(rød, grønn eller gul paprika
i små biter etter smak)
1 liten ts paprikapulver
1/2 ts chilipulver
1 ts korianderfrø
                                                1/2 ts fennikelfrø                                               
Raspet ost


 Del kyllingen i strimler og stekden raskt i litt smør/olje. La løk og hvitløk få surre i littolje til den blir blank, knus krydderet i en mortel og strø det over løken i stekepannen og ha på paprikahvis du bruker det. Tøm over mais, bønner og den stekte kyllingen. Rør rundt og bland godt.


                  TOMATSAUS                   
                                                        
1hakket løk
2 hakket fedd hvitløk
1/2 rød chili i ringer
1 boks (400 gr) hermetiske tomater
2 ss balsamicoeddik
2 - 3 ts sukker
1/2 ts koriander
Litt olje
Salt - pepper


Surr løk og hvitløk i litt olje, ha over chili, krydder, balsamico og hermetiske tomater. Smak til med sukker og mere salt og pepper hvis du trenger det. La sausen koke 15 - 20 min.

Legg kyllingrøre og tomatsaus på lefsene som rulles sammen og legges i et ildfast fat. Ha mere tomatsaus over lefsene i fatet og strø over raspet ost.
Stekes ved 220 grader i 10 - 15 minutter.
Serveres med rømme, salat, guacomole, ferske hakkede tomater, tomatsalsa eller det du selv synes er best til Tex-mex mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar