Hva med å bake en nydelig gulrotkake til søndagskaffen? Her er oppskriften på en saftig og god gulrotkake med smak av kardemomme og kanel. Kan lages i rund form, eller en liten langpanne.
DU TRENGER:
4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
1 ss malt kanel
1 1/2 ss malt kardemomme
2 ts natron
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
1 1/2 dl grovhakkede valnøtter
1 dl olje
4 dl revne gulrøtter
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland alt det tørre sammen med valnøttene, og vend det i eggedosisen vekselvis med oljen. Bland forsiktig inn de revne gulrøttene til slutt.
Kle formen med bakepapir eller smør den godt, hell i røren og stek kaken på 180 grader i ca. 30 - 40 min. Prøv med en spiss kniv eller en kakenål om kaken er ferdigstekt.
GLASUR:
2 dl melis
200 gr mykt smør
200 gr philadelphia ost naturell
2 - 3 ts vaniljesukker
Saft av 1 citron
Rør sammen ost, smør og melis, tilsett vaniljesukker og citronsaft og rør godt slik at kremen blir uten klumper før du brer den over den kalde kaken. Sett kaken kaldt en stund slik at kremen stivner før du skjærer den i biter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar