Guacomole er en populær dressing til mange tex-mex retter. Det finnes flere typer guacomole i butikkhyllene av ymse kvalitet, veldig enkelt å ta med en boks eller to når man tar handlerunden, men det er desverre lite avocado i de fleste ferdigkjøpte.
Det er såre enkelt å lage guacomole selv og da har man samtidig kontroll på hva man spiser.
Her kommer min måte å lage guacomole på, selve guacomolen er ganske mild, så man kan tilsette så mye smak av chili eller paprika som man selv vil, så smak deg frem til den rette smaken.
Dette er en liten porsjon som kan økes til den mengden man trenger
DETTE TRENGER DU:
1 godt moden avocado
1 ts olivenolje
Litt salt og pepper
1 ts sitronsaft
1 fedd hakket hvitløk
1 stor ss yoghurt eller kesam
Chilipulver eller paprikapulver
Ha alle ingrediensene i en skål og bruk en stavmikser eller mos med en gaffel, til blandingen blir glatt og uten klumper, smak til med salt, pepper og chilipulver eller chiliflak.
Guacomole blir misfarget hvis den står lenge før den skal spises, så det er lurt å tilbrede guacomole rett før den skal serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar