Tok et raskt overblikk i matskap og fryser i dag, det er det lurt å gjøre av og til, det er utrolig hva man har gått til innkjøp av og glemt. Jeg fant blant annet en boks kokosmelk og i fryseren lå det en halv stekt kylling - da var ikke veien lang til en kyllingsuppe med kokosmelk. Nå hadde ikke jeg alle ingrediensene som skal være i en "ekte" thaisuppe men det ble en smakfull og god suppe med litt "sting"i.
TIL 2 PERSONER TRENGER DU:
Kjøtt av 1/2 kylling
1 rødløk
Ca. 3 - 4 dl kokosmelk
3 dl. kyllingfond eller
buljongterning/vann
1 citrongress
1 rød chili
2 ss fiskesaus
2 - 3 limeblader
1 liten gulrot
Litt vårløk
1 ts sukker
Saft av 1/2 lime
Tøm kokosmelken i en kjele og legg i rødløk i tynne båter, citrongress (bank citrongresset litt), gulrøtter og chili i tynnestrimler og limeblad. La dette småkoke noen min.
Ha i kyllingkraft, fiskesaus, sukker og kyllingen i biter.
La det hele få et oppkok, smak til med limesaft, sukker og salt hvis det trengs.
Tilsett vårløken i strimler like før sservering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar