Det er ikke alle som er begeistret for oliven, men er du først "hekta" liker du oliven i alle varianter. På matmesse i Avignon (Provence) nylig var oliven presentert på mange delikate og fantastisk gode måter. Jeg har prøvd å "gjenskape" en del av de jeg fikk smake på og her er en variant.
TIL CA. 3 DL SORTE OLIVEN TRENGER DU::
1 finhakket liten gulrot
Saft av 1 lime
Litt av laken eller litt hvitvin
Olje til det dekker
Ca. 2 ss provence krydder (gjerne mere)
2 fedd finhakket hvitløk
Bland alle ingrediensene sammen i en skål eller glass og la det få stå og trekke minst et døgn.
Kjempegodt til et glass vin, en drink eller på tapasbordet.
OBS!! vanskelig å stoppe hvis man først begynner å smake.
En annen god variant av marinerte oliven er denne som vi fikk en gang vi var på vinsmaking i
Ciudad Real, en by litt sør for Madrid, - så er du først glad i oliven vil du elske denne.
TIL CA. 2 DL SORTE OLIVEN MED STEIN TRENGER DU:
1 - 1 1/2 dl olivenolje
Ca. 3 - 4 ss balsamicoeddik
1 stor løk
Salt - pepper
Tørket eller fersk timian
Saft av 1 citron
Bland alle ingrediensene untatt løk og oliven sammen,
smak deg frem med citron og balsamico. Løken skjæres i tykke skiver og surres i olivenolje på stekepannen til den blir blank, den skal ikke bli brun. Når løken er avkjølt blandes løk og oliven i marinaden. Disse bør også få stå et døgn før de spises. Aldeles nydelig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar