2 fedd hvitløk
4 store gulrøtter
Begynn med å grovhakke løk og finhakke hvitløk som skal få surre i litt smør/olje til løken blir blank, men ikke brun. Skrell gulrøttene og kutt de i biter og når løken er blank har du gulrøttene i pannen sammen med løken. Stek videre mens du tilsetter raspet ingefær, sambal oelek og gurkemeie, ikke bruk for sterk varme. Ta løk og gulrøtter over i en kasserolle og tilsett vann og buljong. La det få et oppkok og la det koke på svak varme ca. 10 - 15 min. til gulrøtter og løk er møre. Kjør blandingen glatt med en stavmikser, tilsett saften av de to appelsinene og rør inn creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Vil du ha suppen litt mere "hot" kan du tilsette litt mere sambal oelek eller en anelse piripi saus, da får du en riktig varmende suppe.
Rist gresskarkjerner og hakkede valnøtter i stekepannen og strø over suppen ved servering sammen med en klatt creme fraiche. Suppen serveres med en klatt creme fraiche i tillegg til nøtter/gresskarkjerner
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar