søndag 21. januar 2024

Quesadilla salat med blåmuggost og mais


 En aldeles nydelig salat til lunsj, og med skinke eller stekt kylling som en herlig middag. Er du ikke glad i blåmuggost, så bruk terninger av en mildere ost. Dette er også en salat som er grei å lage hvis du har rester etter fredagstacoen. Hvitløksdressingen passer spesielt godt og setter en ekstra spiss på denne salaten.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 tortillalefser

Ca. 150 gr revet hvit ost 

Valgfri salat

8-10 småtomater

1/2 avocado i terninger

Liten boks mais

Noen tynne skiver rødløk

Ca. 80 gr blåmuggost


                                                        HVITLØKSDRESSING:

1/2 fedd finhakket eller presset hvitløk

1 ts dijonsennep 

1 ts flytende honning

2 ss rødvinseddik

2 - 3 ss olivenolje

1 ts oregano

Salt-pepper

Begynn med dressingen ved å røre sammen eddik, honning, hvitløk, sennep og oregano. Tilsett oljen litt etter litt mens du rører hele tiden. Smak til med salt og  pepper. 

Legg en tortillalefse på en varm tørr stekepanne og dryss over reven ost og legg den andre lefsen over, stek lefsen ca. 1 minutt på hver side til de får litt farge og osten mellom er smeltet og del de i trekanter når de er ferdigstekt.

Legg alle ingrediensene til salaten på et fat, sammen med tortillalla trekantene og topp med dressingen.   


                                                            

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar