En av de beste fiskerettene jeg har spist, mild, men velsmakende. En barnevennlig og enkel middag som passer like godt til hverdag som til helg. Bruker du frosen fisk så bør den tine før tilbereding. Vil du så smaker det godt med litt sprøstekt bacon på toppen. Serveres med poteter, pasta eller ris.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Ca. 250 gr torsk eller annen hvit fisk uten skinn og bein
1 liten purreløk i tynne ringer
1 stor eller 2 små gulrøtter i strimler
1 liten fennikel eller 1/2 stor i tynne skiver
Fersk dill, finhakket
Salt - pepper
1/2 dl hvitvin (kan sløyfes)
1/2 dl grønnsaksbuljong (eller terning og vann. 1 dl hvis du ikke bruker hvitvin)
1 dl kremfløte
Litt mere væske hvis du synes det blir for tørt.
Smør til steking
Sett stekeovnen på 200 grader. Rens og del opp grønnsakene, ha smør på stekepannen og surr grønnsakene i smøret i ca. 3-4 minutter. legg grønnsakene over i en ildfast form og dryss over finhakket dill. Hell over vin, grønnsaksbuljong og kremfløte og sett formen i stekeovnen i ca. 15 minutter. Ta ut formen, vend rundt på grønnsakene, dryss salt på fiskestykkene og legg de over grønnsakene i formen. Sett formen i stekovnen igjen i ca. 10 minutter eller til fisken er gjennomstekt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar