Søk i denne bloggen

søndag 28. januar 2024

Fletteloff

Kjøpeloff blir ikke helt det samme når du først har fått smaken på en hjemmebakt fletteloff, så prøv denne til skalldyr, suppe eller godt pålegg, den smaker aldeles nydelig. Deigen er enkel å lage, god og lett å jobbe med. Denne porsjonen gir to loff, jeg har brukt brødformer, men de kan godt settes direkte på et stekebrett med bakepapir.

DU TRENGER:

950 gr hvetemel

2 1/2 ts tørrgjær

1/2 ts salt

2 ts honning

50 gr smør

3 dl vann

3 dl melk

1 egg

Valmuefrø

Varm vann og melk til det er fingervarmt. Hell alle de tørre ingrediensene i bakebollen sammen med honningen (spar litt av melet) og hell over melkeblandingen mens maskinen går. Pisk sammen egget og hell ca. 2/3 av egget i deigen, resten blandes med litt melk som brukes til å pensle loffen med før steking. La maskinen gå med middels hastighet i ca. 12 - 15 minutter. Juster med mel/væske til passe deig. Del smøret opp i små terninger og tilsett smøret  litt etter litt mens maskinen går til alt smøret er godt blandet i deigen. La deigen heve i ca. 1 1/2 time på et lunt sted, mindre hvis du ser at deigen kommer opp over bakebollen. Ta deigen ned på bakeboret del i to deler som igjen deles og trilles til tre lange pølser som flettes til to brød. Legg de ferdige flettene i brødformer som settes lunt til heving i ca. 1/2 time. Pensle med egg/melkeblandingen og strø med valmuefrø. Stekes ved 190 grader i ca. 35-40 minutter. Avkjøles på rist og er fine å fryse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar