Dette er skikkelig høstmat, en deilig saftig kyllingbit med sødme fra honning og lime, en virkelig smakfull saus og ovnsbakte brokkolini som smaker aldeles nydelig. Du kan bruke den delen av kyllingen du har for hånden, lår, klubber eller filet, og som tilbehør, poteter, ris eller bare en salat, uansett et nydelig måltid.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Kylling nok til to
2-3 ss smør
4-5 fedd hvitløk
2 ss soyasaus
2 store ss flytende honning
2-3 ss presset lime
Litt chiliflakes
Brokkolini
Salt og pepper Smør/olje til steking
Vårløk
Vask og tørk kyllingen med et kjøkkenpapir og dryss over salt og pepper, Ha en god klatt smør i stekepannen og la kyllingen få surre til den begynner å få fin farge på begge sider. Tilsett ca. 2 ss smør, hvitløksfeddene og la dette surre til hvitløken blir myk og begynner å få farge. Hell i soyasaus, presset lime, honning og litt chiliflakes.La det småkoke til sausen tykner og kyllingen er gjennomstekt. Mens kyllingen steker, tilberedes brokkolinien ved å legge den på et stekebrett eller form, ringler over god olivenolje og litt salt. Sett brokkolinien i stekeovnen ved 210 grader i ca. 8-10 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar