I dag ble det en liten oppryding i kjøleskap og fryser, noe som tvinger seg frem av og til - og som vanlig var der noen overraskelser som kom frem i lyset. Denne lille pastaretten i dag er laget kun på små overraskelsesfunn, men du verden så god den ble. Har du ikke akkurat de restene jeg har brukt i dag, kan du bruke andre rester som vårløk, erter, blomkål, pølserester, bacon osv.
TIL TO PERSONER HAR JEG BRUKT:
Pasta av valgfri type, nok til to personer
2 finhakkede sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
Ca. 1 dl stekt sopp
2 stk. brokkolini i biter
2-3 soltørkede tomater
Ca. 1 dl salatskinke
1 god håndfull frosen babyspinat
3-4 småtomater
2 - 3 ss lett creme fraiche
Ca. 1-2 dl kokevann fra pasta
Liten bit Selbu blå
Pepper
Smør/olje til steking
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Kutt opp sjalottløk og hvitløk, ha litt smør/olje på stekepannen og la løken surre til den blir blank. Kutt opp grønsakene du skal bruke og legg de over i stekepannen og la alt få surre over svak varme. Tilsett soltørkede tomater og småtomater delt i to, salat, skinke og spinat. Tilsett creme fraiche og pastavann, smak til med pepper og la det hele få småkoke på stekepannen over svak varme i noen minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar