Et deilig varmt smørbrød smaker aldeles nydelig til lunsj eller som en lett middag i farta. Et varmt smørbrød er også en fin måte å bruke opp tørt brød på, om det nå er grovt eller fint brød, og ikke minst du kan få brukt opp osterester og andre påleggsrester også. Jeg har brukt chevre i dag, men brie eller en godt lagret gouda eller en annen hard ost smaker også godt. Har du ikke nektariner er de gode norske eplene fine å bruke på samme måte.
DU TRENGER TIL 2 SMØRBRØD:
2 store brødskiver, fint eller grovt brød
God ost, så mye at det dekker skivene
Salat
6-8 skiver spekeskinke
1 nektarin/eple
Honning
Olivenolje til å ringle over skivene og til å steke i.
Del nektarinen i fine båter, ikke alt for tykke. Ha olivenolje på stekepannen og og la nektarinbåtene få surre i oljen over middels varme til de blir myke. Legg nektarinbåtene til side. Ringle litt olivenolje over skivene og la de steke på stekepannen til de begynner å bli sprø og får farge. Legg på osten og la skivene ligge til du ser at osten begynne å smelte. Legg skivene over på tallerkener, legg over salat og spekeskinke, pynt med lune nektarinbåter og ringle over honning. Serveres straks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar