Torsk er den fisken jeg liker aller best, og det er nok derfor jeg har mange oppskrifter med tosk i hovedrollen. Denne torskemiddagen fikk følge med en lun og nydelig rødløk og potetsalat sammen med en salsa av bacon og en velsmakende spekepølse. Du kan bruke trøffelsalami, schorizo eller en annen spekepølse med god og kraftig smak.
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
3-400 gr torskefilet uten skinn og bein
Salt - pepper
Timian
SALSA:
3-4 skiver bacon
Ca. 50-60 gr spekepølse
Ca. 3-4 soltørkede tomater i strimler
1 fedd finhakket hvitløk
Pepper
Presset sitron
Finhakket frisk timian
1 ss finhakket kapers (kan sløyfes)
Noen knuste chiliflak
LUN POTET OG RØDLØKSALAT:
Småpoteter, så mange du trenger til middagen
1 liten rødløk i tynne båter
Smør/olje til steking
Salt/pepper
Gressløk eller persille
Smør/olje til steking
Begynn med å skrubbe og koke potetene i lettsaltet vann. Ha smør på stekepannen og la rødløken få surre over middels varme i noen minutter. Løken skal ikke bli brun, bare myk. Legg i de kokte småpotetene og hell på litt god olivenolje mens du ruller rundt på potetene. La løk og poteter få surre noen minutter. Holdes varme til de skal serveres. Klipp over gressløk eller persille.
Lag salsaen ved å kutte opp alle ingrediensene og la bacon og spekepølse få steke i litt smør til baconet er sprøtt. Demp varmen, hell på litt olje og tilsett resten av ingrediensene. La alt surre godt sammen og smak til med pepper og presset sitron. Holdes varm til servering.
Ha smør/olje på stekepannen, tørk av fisken og strø over salt og pepper. Legg fisken på stekepannen sammen med litt frisk timian og stek fisken lett brun på begge sider.
Fisken serveres med potetsalaten, salsa og kokte gulrøtter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar