Søk i denne bloggen

tirsdag 2. august 2022

Ostesmørbrød med avocado og spekeskinke

 Knasende sprøtt utenpå og myk litt rennende ost inni, slik skal et ostesmørbrød være, da smaker det aller best. Jeg har brukt to sorter ost, ridderost og brie, og et godt surdeigsbrød, men andre ostetyper og et annet brød smaker også godt.

DU TRENGER TIL TO OSTESMØRBRØD:

4 skiver brød

1 fedd hvitløk i skiver

Smør/olje til steking 

4-6 skiver spekeskinke

1/2 avocado

Noen dråper lime eller sitronsaft

4 litt tykke skiver brie

2-4 litt tykke skiver ridderost

 Mos avocado  med en gaffel og rør inn litt saft av lime eller sitron. Bre avocadoen utover på to av skivene. Legg over spekeskinke og ost. Topp med de to siste skivene og press lett sammen. Ha smør/olje på stekepannen og legg i hvitløken som får surre litt i stekepannen. Bruk litt over middels varme og stek skivene pent gyllen på begge sider. Serveres straks med salat eller tomat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar