Blåbær er naturlige antioksidanter og det finnes knapt en matvare som inneholder mere antioksidanter enn blåbær. Det sies at blåbær er bra for øynene, skal forsinke aldringsprosessen og gi en klarere hjerne. Det finnes også studier som sier at blåbær motvirker kreft og senker kolestrolet så egentlig er det bare å si: Spis så mye du orker. Det aller beste er å plukke og spise blåbær fra skogen, men de bærene som selges i butikker og er en hagebær er en god erstatning fra skogsbær.
Blåbær er en god kilde til C-vitaminer, E-vitaminer, folat og inneholder like mye Omega 3 som i fisk.
Blåbær er aller best å spise slik den er eller på frokostgrøten eller frokostblandingen, det smaker godt med blåbær på pannekakene og nydelig i en pai, til syltetøy og saft blant annet. Oppskrift på nydelig blåbærmarmelade finner du her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar