Det er så herlig og fasinerende med italiensk mat, den blir litt forskjellig hver gang alt etter årstider og hva man har i skap og skuffer. Alle rester blir brukt, det brukes lang tid på tilberedelsen, og det brukes lang tid på selve måltidet, her nyter man maten og de gode samtaler rundt bordet. Denne suppen her har noen ingredienser som er basis og så kan man tilføye eller bytte ut alt etter hva man har i huset, derfor er oppskriften egentlig bare veiledende. Bacon, bønner og pølser er basisen til denne suppen og parmesan på toppen selvfølgelig. Grønnsaker, urter og krydder kan du variere alt etter hva du har i huset.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
Ca. 150 gr bacon i biter
3-4 grove smakfulle pølser i biter
1-2 bokser bønner, gjerne blanding
1 grovhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 liten fenikkel i tynne ringer
3-4 stilker stangselleri
5-6 salvieblader eller 1 ts tørket salvie
Ca. 6 dl kraft, gjerne kyllingkraft
Ca. 5 dl vann
3-4 poteter i biter
1 stor pakke spinat eller grønnkål
Raspet skall av 1 sitron
Salt og pepper
Raspet parmesan på toppen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar