mandag 13. november 2017

Saftig rugbrød med gulrot



Jeg har bakt en del brød med gulrot i det siste og synes det har blitt riktig så gode og saftige brød. Aller best synes jeg disse her med mye rugmel er, men det er en smakssak. Deigen er litt "klissete" så hvis du synes der er vanskelig å trille ut brødene, kan du bare fordele deigen i tre brødformer kledd med bakepapir. Selv synes jeg det går greit med litt olje på hendene.
Denne porsjonen her er nok til tre litt små brød

DU TRENGER TIL 3 BRØD:

750 gr grovt rugmel
400 gr fint rugmel
500 gr hvetemel
3 ts salt
1 pk tørrgjær
2 dl solsikkefrø
1 dl knuste linfrø
2-3 ss mørk sirup eller honning
4-5 ss olje
3-4 finrevne gulrøtter
1,1 l lunkent vann



Bland alle de tørre ingrediensene i bakebollen, tilsett salt, sirup og spe med vann mens du lar kjøkkenmaskinen gå på sakte hastighet. La maskinen gå i bortimot 10 minutter, så tilsetter du de finrevne gulrøttene og når de er godt blandet tilsetter du oljen helt tilslutt. Dekk bakebollen med plast, og sett den på et lunt sted til heving, og det tar minst 1 time. Ta deigen ned på bakebordet, og synes du deigen er alt for "klissen" til å bearbeide og trille ut til brød, kan rett og slett bare fordele deigen i bakepapirkledde former. Sett formene lunt til etterheving, og det tar ca. 45 minutter. Stek brødene ved 190 grader i bortimot 1 time. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar