En saftig og god kake med blåbær og kokostopping, en kake som rekker til mange da den bakes i langpanne. Jeg har laget kaken med frosne blåbær, men du kan bruke friske blåbær, stekes i en form som er ca. 45 x 25
DU TRENGER:
5 egg
4 dl sukker
170 gr smør
320 gr hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 1/2 dl melk
KOKOSTOPPING:
1 1/2 dl kremfløte
2 egg
1 dl sukker
4 dl kokosmasse
Ca. 500 gr blåbær
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret og la det kjølne litt. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland det i eggedosisen vekselvis med smeltet smør og melken. Prøv å rør minst mulig. Ha røren i bakepapirkledd lngpanne og stek ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Visp egg og sukker til toppingen til en tykk eggedosis. Pisk kremfløten til den er stiv. Bland pisket krem og kokosmasse i eggedosisen. Ta kaken ut av stekeovnen og hell over blåbærene og topp med kokoskremen. Sett kaken tilbake i stekeovnen og stek videre i Ca. 20 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er gjennomstekt. Kaken avkjøles i formen. Ha gjerne et dryss med melis over kaken når den er avkjølt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar