DU TRENGER TIL TO PERSONER:
2 laksefileter uten skinn og bein (a`150 gr)
Salt - pepper
Smør/olje til steking.
SPINATSALA:
1 stor rødløk i båter
1 fennikel i ringer
2-3 vårløk i ringer
180 - 200 gr spinat
Salt - pepper
Noen dråper presset sitron
1 ss god olivenolje
Begynn med salaten, ha olje i en gryte og la den bli varm, tilsett fennikel og løk, og la det få surre over middels varme til det begynner å bli mykt og blankt. Tilsett vårløk og spinat, rør rundt og når spinaten faller sammen smaker du til med noen sitrondråper og litt salt og pepper.
Strø litt salt og pepper på laksen, og stek den i varm stekepanne slik at den blir pent brun på begge sider ca. 3-4 minutter på hver side. Ikke la laksen steke for lenge, da blir den tørr og ikke noe særlig god.
YOGHURTDRESSING:
Ca. 2 dl gresk yoghurt naturell
1 stor ts god sennep
Noen sitrondråper
1 ts honning (kan sløyfes)
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og la den stå kaldt til den skal brukes.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar