Pannekaker til frokost er ikke akkurat det jeg anbefaler til frokost, og ikke noe som er så vanlig her hos oss, kun en sjelden gang. For meg er det å steke pannekaker en aldri så liten tålmodighetsprøve, men når det er bare til to, går det ganske greit.
TIL CA. 8 PANNEKAKER TRENGER DU:
4 egg
1 ss melis
1/4 ts salt
Ca. 6 dl lettmelk
Ca. 3 dl hvetemel
Litt smeltet smør til å steke pannekakene i
6 dl lettmelk
Pisk lett sammen egg, melis og salt. Tilsett vekselvis hvetemel og melk. La røren stå i 20 - 30 minutter før du begynner å steke. Ser det ut som om røren er i tykkeste laget når du skal begynne å steke, så kan du tilsette litt mere melk. Vil du ha grove pannekaker, bruker du 2 1/2 dl sammalt fint mel og 2 1/2 dl hvetemel.
Pannekakene serveres nystekte og varme, med blåbærmarmelade, og vil du ha oppskriften på en god blåbærmarmelade, finner du den her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar