torsdag 13. september 2012

Risotto med sopp og timian


Jeg ble så inspirert av Wenche i "God Morgen Norge" da hun laget risotto med kantareller, så jeg hadde tenkt vi skulle ha det til middag i dag, men det var ingen kantareller å oppdrive på vår butikk i dag så da ble det risotto med portobellosopp istedet. Portobellosopp er kjempegodt og passet veldig godt til dagens risotto, men her kan du bruke andre typer sopp også.

                          TIL TO PERSONER TRENGER DU:                                 

Ca. 200 gr risottoris
4 dl kyllingkraft eller vann/terning
1/2 finhakket løk
2 ss revet parmesan
1/2 ts timian
Salt - pepper
Sopp så mye vi liker
Smør/olje
Noen skiver stekt bacon

Kok risen etter anvisning på pakken i kyllingkraft eller bruk vann/terning hvis du ikke har kyllingkraft. Stek soppen til den er sprø, og la den hakkede løken få steke med noen minutter tilslutt. Bland sopp og løk inn i risen når risen er ferdigkokt, smak til med salt og pepper og rør forsiktig inn parmesan.
Stek bacon sprøtt og gyldent og legg baconskivene over risottoen ved servering.
Jeg synes tomater smaker veldig godt til risotto, men det er en smakssak.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar