Dette er kjeks som er enkle å lage, gode på smak og er uten sukker og består for det meste av havregryn og rugmel, så liker du å ha noe å bite i til kaffen, er det greit å ha noen av disse kjeksene på lur. Bruk tørket fiken eller annen tørket frukt som smakstilsetning i kjeksene så får du søtsmaken, eller du kan tilsette et par ss sukrin.
DU TRENGER:
6 dl små havregryn
2 1/2 dl lettmelk
2 1/2 dl grov rug
50 gr smeltet smør
1 sammenpisket egg
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
(2 ss sukrin)
Ca. 1 dl finhakket tørket frukt
Ha havregryn og melk i en bolle, dekk den til med plast og la den stå og svelle i ca. 30 - 40 minutter.
Rør inn bakepulver blandet med rugmelet, salt, smeltet smør og egget, sukrin hvis du vil bruke det, og den tørkede frukten til slutt.
Kjevle ut deigen så tynt du kan, du trenger noe mel til utkjevlingen, jo tynnere du klarer å kjevle jo sprøere blir kjeksene. Stikk eller skjær ut kjeks i den fasongen du vil, bruk en liten børste og børst av melet på oversiden før kjeksene legges over på papirkledd stekeplate og stek ved 200 grader i 10 - 15 minutter. Legg kjeksene over på en rist til avkjøling. De ferdige avkjølte kjeksene legges i tett boks eller glass. Smaker kjempegodt med en klatt marmelade.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar