DU TRENGER TIL 2 LOFF:
Knapt 1 kilo hvetemel
60 gr romtemperert smør
50 gr gjær
6 dl melk (lettmelk)
2 ts salt
Egg til pensling, men kan sløyfes
Rør ut gjæren i lunken melk, pass på at melken ikke er for varm, kun fingerlunken. Hell blandingen i kjøkkenmaskinen og tilsett salt og mesteparten av melet. La maskinen gå på lav til middels fart og til alt er godt blandet. Tilsett smøret i små klumper mens maskinen går, og la maskinen gå 10-12 minutter. Dekk deigen med plast eller et klede og la den heve på et lunt sted i ca 1 time. Ta deigen ned på bakebordet og kna den godt gjennom før du deler den i to like store deler. Form hver del til brød som enten settes på et bakepapirkledd stekebrett, eller du kan bruke to brødformer. La brødene etterheve i ca. 15-20 minutter. Vil du, kan du pensle brødene med sammenpisket egg, du får finere stekeskorpe hvis du pensler brødene, men dette er ikke nødvendig. Stekes ved 200 grader i ca. 40 minutter. Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar