Kyllingklubber er mat alle liker og kan nytes både som middag og snack. Du kan godt lage en stor porsjon slik at du har rester til for eks. turmat. Dette her er en enkel rett der alt er laget i en form og kyllingklubbene blir saftige med sprøtt skinn.
DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:
Kyllingklubber (jo flere dess bedre)
Barbecuekrydder
Salt - pepper
Olivenolje
Frisk timian
Småpoteter
Flaksalt
Olivenolje
NYKÅLSALAT:
1/4 -1/2 nykålhode, alt etter størrelse
8-10 skiver sylteagurk i strimler
Ca. 10 - 12 cm. agurk i biter
4-6 reddiker i skiver
1 bunt bladpersille
DRESSING:
1/2 ss dijonsennep
1 ss vann
1-2 ss eplesidereddik eller presset sitron
Salt - pepper
3-4 ss olivenolje
Sett ovnen på 200 grader. Bruk en liten ovnspanne eller en ildfast form, ringle olivenolje over kyllingklubbebe og dryss på salt, pepper og krydder. Legg kyllingklubbene i den ene siden av formen. Skrubb potetene og legg de i den andre siden av formen, ringle over olje og dryss på flaksalt, legg over noen stilker timian. Stek kyllingklubbene og potetene i ca. 40 minutter til alt er gjennomstekt. Snu på kylling og poteter under veis. Lag salaten ved å skjære nykålen i tynne strimler som blandes sammen med de andre ingrediensene til salaten. Lag dressingen til salaten ved å blande sammen sennep, vann, eddik, salt og pepper. Tilsett olje litt etter litt mens du rører hele tiden. Hell dressingen over salaten rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar