En salat med nydelig smak av trøffelsalami, spekeskinke og poteter med fransk dressing. Jeg hadde ikke alle ingrediensene som skulle til for å lage denne salaten, som jeg fant oppskrift på i et svensk matblad, men det gikk veldig greit å "bytte ut" med andre ingredienser, så dette ble en aldeles nydelig middag.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Hjertesalat eller spinat
6 - 8 små kalde kokte poteter
3-4 soltørkede tomater i strimler
1/2 pære eller 1 nektarin i båter
3-4 reddiker i skiver
4-6 småtomater
Fetaost eller parmesan
Ca. 100 gr trøffelsalami
Noen skiver spekeskinke eller mårpølse
Persille
VINAIGRETTE TIL POTETENE :
1ss saft av sitron eller hvit balsamicoeddik
1 ts dijonsennep
Salt - pepper
Olivenolje
Visp sannen vinaigrette til potetene ved å først røre sammen sennep, salt, pepper og sitron før du sper med olje litt av gangen mens du rører hele tiden. Del potetene i biter og vend de inn i vinaigretten. Del opp alle ingrediensene til salaten og legg de i en skål eller på et fat. Legg over trøffelsalami og spekeskinke. Legg potene på til slutt og klipp over persille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar