God og saftig gulrotkake med en litt overraskende smak av appelsin og hvit sjokolade. Kaken er lettlaget og holdbar, like god "dagen derpå". Bruk en rund form ca. 24 cm i diameter.
DU TENGER:
100 gr smeltet smør
1 dl nøytral olje
3 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
2 ts malt kardemomme
5 dl finraspet gulrøtter
FROSTING:
150 gr hvit sjokolade
300 gr Philadelphia Original kremost
Raspet skall av 1 appelsin
Sett ovnen på 175 grader varmluft. Pisk egg og sukker lyst og luftig, smelt smøret, la det få avkjøle litt og bland oljen i smøret. Bland krydder, bakepulver og vaniljesukker i hvetemelet og rør det inn i eggedosisen sammen med smør/olje. Vend inn de raspede gulrøttene til slutt. Legg bakepapir i bunnen på formen og hell i røren. Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 35 - 40 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Avkjøl kaken i formen.
Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn kremosten. Rasp appelsinen og rør alt godt sammen. Sett frostingen i kjøleskapet en times tim før den smøres over kaken. Pynt med appelsinskal eller det du har for hånden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar