Søk i denne bloggen

fredag 18. februar 2022

Gulrotkake med frosting av hvit sjokolade og appelsin


 God og saftig gulrotkake med en litt overraskende smak av appelsin og hvit sjokolade. Kaken er lettlaget og holdbar, like god "dagen derpå". Bruk en rund form ca. 24 cm i diameter.

DU TENGER:

100 gr smeltet smør

1 dl nøytral olje

3 egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

2 ts malt kanel

1 ts malt ingefær

2 ts malt kardemomme

5 dl finraspet gulrøtter

FROSTING:

150 gr hvit sjokolade

300 gr Philadelphia Original kremost

Raspet skall av 1 appelsin


Sett ovnen på 175 grader varmluft. Pisk egg og sukker lyst og luftig, smelt smøret, la det få avkjøle litt og bland oljen i smøret. Bland krydder, bakepulver og vaniljesukker i hvetemelet og rør det inn i eggedosisen sammen med smør/olje. Vend inn de raspede gulrøttene til slutt. Legg bakepapir i bunnen på formen og hell i røren. Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 35 - 40 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Avkjøl kaken i formen.

Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn kremosten. Rasp appelsinen og rør alt godt sammen. Sett frostingen i kjøleskapet en times tim før den smøres over kaken. Pynt med appelsinskal eller det du har for hånden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar