En saftig og god liten kake som virkelig er rask å røre sammen og riktig så god med den sprø toppingen. Kaken kan bare røres sammen for hånd, men vil du, kan du bruke en mixer. Kaken stekes i rund form ca. 26 cm, eller en liten langpanne ca. 20 x 30 cm. Skrur du opp varmen på ovnen de siste 10 minuttene blir toppingen enda sprøere.
DU TRENGER:
200 gr hvetemel
130 gr sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 sammenpisket egg
2 dl melk
50 gr lett smeltet smør
Ca. 150 gr blåbær, frosne eller ferske
TOPPING:
50 gr hvetemel
50 gr sukker
25 gr havregryn
40 gr mykt smør
Bland alt det tørre sammen i en rørebolle, tilsett smeltet smør, sammenpisket egg, og melken. Rør raskt sammen og vend inn blåbærene med noen få vendinger slik at ikke hele kaken blir blå. Dekk formen med bakepapir og hell i røren.
Smuldre sammen alle ingrediensene til toppingen og smuldre det over kaken. Stekes ved 170 grader i ca. 30 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er gjennomstekt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar