Søk i denne bloggen

tirsdag 25. januar 2022

Pasta med bacon og blåmuggost


 Pasta er livretten til mange små og mange store, pasta kan varieres på utallige måter og pasta er enkel mat å tilberede. I dag har pastaen fått selskap med bacon, blåmuggost og tomater. Til denne retten kan du bruke den pastaen du liker best.

DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

Valgfri pasta kokes etter anvisningen på pakken

Ca. 120 gr bacon i små terninger

2-3 sjalottløk, finhakket

2 fedd finhakket hvitløk

Smør/olje til steking

6 - 8 soltørkede tomater (bruk de som ligger i olje)

Ca. 2 dl kremfløte eller lett creme fraiche

1-2 dl kyllingkraft eller utblandet fond

Ca. 50 - 80 gr blåmuggost

Noen småtomater

Hakket persille


Begynn med å kutte opp bacon, sjalottløk, hvitløk og soltørkede tomater. Stek bacon i litt smør og legg det tilsides. Surr sjalottløk til den blir blank og myk i litt smør/olje og la hvitløk og tomater få surre med et par minutter. Ha i kyllingkraft og la dette få surre noen minutter før du heller i kremfløten og baconet. La sausen få småkoke til den tykner litt. Kok pastaen, hell av kokevannet og hell sausen over pastaen. Smuldre blåmuggosten over sammen med noen småtomater delt i to og dryss over hakket persille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar