Pasta er livretten til mange små og mange store, pasta kan varieres på utallige måter og pasta er enkel mat å tilberede. I dag har pastaen fått selskap med bacon, blåmuggost og tomater. Til denne retten kan du bruke den pastaen du liker best.
DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:
Valgfri pasta kokes etter anvisningen på pakken
Ca. 120 gr bacon i små terninger
2-3 sjalottløk, finhakket
2 fedd finhakket hvitløk
Smør/olje til steking
6 - 8 soltørkede tomater (bruk de som ligger i olje)
Ca. 2 dl kremfløte eller lett creme fraiche
1-2 dl kyllingkraft eller utblandet fond
Ca. 50 - 80 gr blåmuggost
Noen småtomater
Hakket persille
Begynn med å kutte opp bacon, sjalottløk, hvitløk og soltørkede tomater. Stek bacon i litt smør og legg det tilsides. Surr sjalottløk til den blir blank og myk i litt smør/olje og la hvitløk og tomater få surre med et par minutter. Ha i kyllingkraft og la dette få surre noen minutter før du heller i kremfløten og baconet. La sausen få småkoke til den tykner litt. Kok pastaen, hell av kokevannet og hell sausen over pastaen. Smuldre blåmuggosten over sammen med noen småtomater delt i to og dryss over hakket persille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar