tirsdag 25. januar 2022

Pasta med bacon og blåmuggost


 Pasta er livretten til mange små og mange store, pasta kan varieres på utallige måter og pasta er enkel mat å tilberede. I dag har pastaen fått selskap med bacon, blåmuggost og tomater. Til denne retten kan du bruke den pastaen du liker best.

DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

Valgfri pasta kokes etter anvisningen på pakken

Ca. 120 gr bacon i små terninger

2-3 sjalottløk, finhakket

2 fedd finhakket hvitløk

Smør/olje til steking

6 - 8 soltørkede tomater (bruk de som ligger i olje)

Ca. 2 dl kremfløte eller lett creme fraiche

1-2 dl kyllingkraft eller utblandet fond

Ca. 50 - 80 gr blåmuggost

Noen småtomater

Hakket persille


Begynn med å kutte opp bacon, sjalottløk, hvitløk og soltørkede tomater. Stek bacon i litt smør og legg det tilsides. Surr sjalottløk til den blir blank og myk i litt smør/olje og la hvitløk og tomater få surre med et par minutter. Ha i kyllingkraft og la dette få surre noen minutter før du heller i kremfløten og baconet. La sausen få småkoke til den tykner litt. Kok pastaen, hell av kokevannet og hell sausen over pastaen. Smuldre blåmuggosten over sammen med noen småtomater delt i to og dryss over hakket persille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar