Jeg brukte en tynn, sprø, italiensk pizzabunn til denne pizzaen her, det er det jeg liker best, men du kan bruke din vanlige pizzaoppskrift - den som du liker aller best. Denne oppskriften gir en stor pizzabunn.
TIL TYNN SPRØ PIZZABUNN TRENGER DU:
450 gr pizzamel
Ca. 15 gr gjær
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
1 ts sukker eller honning
3 dl romtemperert vann
Bland alt det tørre i bakebollen eller en kjøkkenmaskin og bland inn olje og vann. La maskinen gå 10 - 12 minutter, lager du deigen for hånd må du jobbe godt og lenge. Tilsett mere vann eller mel hvis du trenger det slik at du får en god passe fast deig. Rull deigen sammen til en ball i bakebollen og dekk med plast. Sett deigen på et lunt sted og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ned på bakebordet og rull til en ball og kjevle den ut til en stor pizzabunn, eller del den i to mindre.
TOPPING:
2 dl creme fraiche
2 -3 store pærer i biter
Ca. 6 -8 asparges i biter
Ca. 50 gr valnøtter i grove biter
Ca. 50 - 60 gr blåmuggost
Ca. 300 gr hvit ost, helst en smaksrik ost med lang lagringstid
SALAT:
Ruccola
Små tomater delt i to
Raspet sitron skall
Litt presset sitron
Pinjekjerner
Ringle over god olivenolje
Bland sammen tomater og ruccola, rasp over sitronskall og press over litt sitronsaft. Rist pinjekjernene på stekepannen og legg de i salaten. Ringle over litt god olivenolje til slutt og vend forsiktig rundt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar