Så mye godt på en og samme tallerken, lune tomater, sprø salat, lune småpoteter og saftige laksebiter. Med sukkersalting blir laksen fast og saftig, den kan stekes på stekepannen eller bakes i stekeovnen slik som jeg har gjort i dag. Aspargesbønner smaker også godt i stedet for asparges
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
2 laksefileter (ca. 200 gr)
1 hjertesalat delt i båter på langs
2 kokte egg
1 bunt asparges
8-10 små tomater
8 - 10 småpoteter
Noen ringer rødløk
Litt olivenolje til baking av potet og laks
DRESSING:
1 ss sitronsaft
1 stor ts dijon sennep
1 ts honning
Salt - pepper
Ca. 3/4 dl olivenolje
Begynn med å sukkerslte laksefiletene ved å blande sammen 40 gr salt og 10 gr sukker. Gni laksen inn med blandingen og la den ligge i ca 15 minutter. Skyll laksen godt og la den renne godt av på kjøkkenpapir. Skrubb potetene, del de i to eller i store biter hvis du bruker store poteter. Ha litt olje i bunnen på en ildfast form, legg i potetene strø på litt flaksalt og sett potetene inn i stekeovnen ved ca. 190 grader i ca. 15 - 20 minutter til de begynner å bli ferdig. Lag plass i formen og legg i laksestykkene, stek videre i ca. 8 minutter. Kok eggene, ha litt god olje på stekepannen og la asparges få surre til de begynner å få litt farge. Legg i tomatene og la de steke til de faller sammen. Del hjertesalaten i båter og legg alt opp på tallerkener.
Lag dressingen ved å røre sammen sitronsaft, honning, sennep og salt/pepper. Spe med olje, litt om gangen mens du rører godt slik at dressingen ikke skiller seg. Ringle dressingen over salaten ved servering
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar