En lun aldeles nydelig salat med masse gode rotgrønnsaker som er blitt så utrolig sødmefyllte og fantastisk på smak etter en runde i stekeovnen. Kyllingen kan være en ferdig grillet eller en kyllingfilet som du selv steker. Jeg har brukt camembert ost da jeg hadde litt igjen fra julen, men en brie eller blåmuggost smaker like godt, eller du kan sløyfe osten. Alle disse gode råvarene gir tilsammen en fantastisk smakopplevelse.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
1 gulrot i terninger
1 liten eller 1/2 søtpotet i terninger
1 mellomstor rødbet i terninger
1 pastinak eller persillerot i terninger
1 rødløk i båter
2 kokte egg i båter
Noen skiver camembert
Liten neve ristede valnøtter
DRESSING TIL GRØNNSAKENE:
1/2 ss honning
1 ts dijon sennep
3 ss olivenolje
Salt - pepper
VINAIGRETTE:
1 ts dijon sennep
11/2 ss presset sitron
1/2 ss appelsinmarmelade eller 1 ts honning
Salt - pepper
2 ss olivenolje
Skrell og del alle rotgrønnsakene i terninger og løken i båter. Prøv å holde rødbeten litt adskilt slik at ikke hele salaten blir rødfarget. Rør sammen dressingen til grønnsakene ved å røre sammen honning og sennep, tilsett salt og pepper og rør inn oljen litt etter litt. Legg bakepapir på et stekebrett, vend grønnsakene i dressingen og legg grønnsakene utover på stekebrettet. Ta rødbetene helt til slutt og legg de for seg selv på stekebrettet. Sett brettet i stekeovnen ved 225 grader og stek i ca. 15 minutter, vend om på grønnsakene, senk temperaturen til 200 grader og stek videre til alle grønnsakene er myke, det tar ca. 15 - 20 minutter. Kok eggene og del de i båter. Rist valnøttene på varm stekepanne. Del kyllingen i passende biter eller skiver, og legg de varme grønnsakene på et fat sammen med kyllingbiter. Legg eggebåter og ost rundt og dryss over ristede valnøtter. Lag vinaigrette ved å røre sammen sitron og sennep og tilsett salt og pepper. Rør inn appelsinmarmelade eller honning og rør inn oljen litt etter litt til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar