tirsdag 5. januar 2021

Ovnsbakt eggekake med bacon, brokkoli, purre og ost

 

Dette er nesten som en omelett, bare at den er stekt i stekeovnen og ikke på stekepanne. Denne lille retten smaker nydelig som en lunsjrett eller som en liten enkel middag og den smaker ekstra godt med en frisk salat ved siden av. Blir det noe rester igjen, er dette også godt  kaldt, på en skive grovt brød. Bruk den osten du har, gjerne flere typer.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 100 gr bacon i biter

Smør/olje til steking

Ca. 100 gr brokkoli

1/2 - 1 purre i tynne ringer

4 egg

3/4 dl melk

50 - 80 gr raspet ost (gauda og parmesan)

1/2 ts rosmarin

Salt - pepper

 

Stek bacon i litt smør og legg den tilsides. Vask og kutt opp grønnsakene i små biter og surr de myke i litt smør/olje på stekepannen. Legg grønnsaker og bacon i et ildfast fat, pisk sammen egg, melk, ost og krydder og hell det over grønnsaker og bacon. Sett formen i stekeovnen ved 200 grader og stek i ca. 20 - 25 minutter. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar