Søk i denne bloggen

søndag 26. juli 2020

Fiskekaker med karristuede grønnsaker


Av og til skal det ikke så mye til for å lage en liten vri på hverdagsmaten, prøv denne herlige grønnsaksstuingen, den er god til andre matretter også som stekt fisk, fiskepudding eller andre ting du synes den passer til.

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

Fiskekaker, hjemmelagde eller kjøpte

1 stor eller 2 små skiver kålrot i terninger
1 stor gulrot i terninger
1 persillerot i terninger
1-2 ss finklippet persille
1 1/2 ss smør
Ca.2 ss hvetemel
1/2 - 1 ts karri
Ca. 1 1/2  dl melk
Grønnsaksvann
Salt - pepper


Skrell og del opp alle grønnsakene og kok de møre i lettsaltet vann. Slå av kokevannet, men ta vare på ca 1 1/2 dl. Smelt smør i en kasserolle med slippbelegg og rør inn melet. Tilsett noe av karrien og rør godt slik at du rører ut alle melklumper. Spe med grønnsaksvann og melk til en passe tykk saus. Tilsett de kokte grønnsakene og smak til med mere karri og salt og pepper. La stuingen koke noen minutter. Varm fiskekakene som serveres med kokte poteter og grønnsaksstuing.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar