Søk i denne bloggen

lørdag 14. mars 2020

Søtpotetsuppe med kokos og ingefær


En mild og velsmakende suppe som kan gjøres mere "hot" om du liker det. Med et godt brød eller focaccia til, er dette et lettvint, godt og mettende måltid.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 søtpotet ca. 500 - 600 gr i biter
1 stor sjalottløk
1/2 liten finhakket chili (kan sløyfes hvis du vil ha en mild suppe)
1 ss raspet frisk ingefær
1 ts red curry paste (mer eller mindre etter hvor hot suppe du vil ha)
1 boks kokosmelk
Ca. 1 - 2 dl vann
Ca 1 dl melk
Kyllingbuljongterning
Noen dråper presset sitron
Salt - pepper
2-3 ss god olivenolje


 Rens og del søtpoteten i biter. Ha olje i en kasserolle som suppen skal lage i og tilsett den hakkede sjalottløken, chili, ingefær, og curry paste. La dette surre til løken er myk. Tilsett søtpoteten og la alt surre videre et par minutter. Tilsett kokosmelk, vann, kyllingbuljong, sett på lokk og kok i ca. 15 minutter til søtpoteten er myk. Bruk en stavmikser eller en blender og kjør suppen helt glatt. Sett suppen på kokeplaten igjen og kok opp samtidig som du tilsetter melk til du har passe konsistens på suppen. Smak til med salt, pepper og presset sitron.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar