Søk i denne bloggen

tirsdag 31. mars 2020

Gule bomber


For deg som liker suksessterte vil disse småkaene være helt perfekt, de er fantastisk gode, seige mandelkaker fylt med denne herlige gule kremen - du kan glede deg. Kakene oppbevares i fryseren og taes frem noen minutter før de skal nytes. Dette er en ganske stor porsjon, ca. 30 stykker, men når du først er i gang så går det nesten for det samme. Disse kakene er også glutenfrie.


DU TRENGER TIL NØTTEKAKENE:

8 eggehviter
400 gr sukker
600 gr malte mandler

DU TRENGER TIL GUL KREM:

8 eggeplommer
3 1/2 dl kremfløte
200 gr sukker
5 ts maizenna
1/2 ts salt
4 ts vaniljesukker
300 gr meierismør

TOPPING:

Ca. 200 gr mørk sjokolade 


 Begynn med å lage den gule kremen. Ha kremfløte, eggeplommer, maizenna, sukker, vaniljesukker og salt i en kjele, helst en kjele med slippbelegg. Bruk en god visp og rør hele tiden mens innholdet varmes sakte opp. Du vil merke at det blir tykkere etter hvert som innholdet varmes opp og derfor er det viktig at du rører hele tiden slik at det ikke blir klumper eller legger seg i bunnen. Varm opp helt til kremen koker, og la den koke ca. 1 minutt mens du rører. Trekk kjelen bort fra varmen og visp inn smøret litt etter litt. Ha kremen over i en skål eller bolle og dekk med plast før den settes til avkjøling.


 Mal mandlene. Ha eggehvitene i en helt ren bakebolle og pass på at de er helt uten spor av eggeplomme, ellers vil eggehvitene ikke bli stiv. Visk eggehvitene med en kjøkkenmaskin til de begynner å skumme, da tilsetter du sukker litt etter litt mens maskinen går for halv styrke. Når alt sukkeret er tilsatt setter du full fart på kjøkkenmaskinen og pisker til du har en luftig stiv marengs. Bruk en slikkepott og vend forsiktig de malte mandlene inn i marengsen.


Dekk stekeplatene med bakepapir, ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut små flate kaker som stekes ved 180 grader i ca. 10 - 12 minutter. Avkjøl kakene på platen før de flyttes over på en kakerist. Når kakene er helt avkjølt legges de utover på kjøkkenbenken, fyll den gule kremen i en sprøytepose og sprøyt fine roser på halvparten av kakene og legg den andre halvparten over. Smelt sjokoladen over vannbad og ha den i en sprøytepose, klipp et lite hull i posen og dekorer kakene med sjokoladen. La sjokoladen stivne før du legger kakene i fryseren.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar