Rugkjeks
Dette ble noen sprø gode kjeks med smak av karve og passer godt til å servere til et ostefat. Kjeksene er raske og lette å lbake med god deig som er lett å kjevle. Jeg brukte karve som jeg knuste i en mortel, det gav en nydelig smak på kjeksene
DU TRENGER:
100 gr smør
1 dl melk
1 dl hvetemel
2 dl grov sammalt rug
1 dl siktet rug
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts sukker
1-2 ts karve
Smelt smøret og bland det med melken. Bland alt det tørre sammen i en bakebolle og hell over melk/smør blandingen. Rør godt sammen, selv synes jeg det er best å bruke hendene. Kjevle deigen ut til en tynn leiv, prikk godt med en gaffel og stikk ut kjeks i den størrelsen du liker best. Du kan også bruke en kakespore og skjære ut firkanter med den. Legg kjeksene på bakepapir kledd bakeplate og stek kjeksene ved 200 grader i 7-8 minutter eller til de begynner å få farge. Avkjøl kjeksene på rist og de oppbevares på et tett glass eller boks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar