Søk i denne bloggen

mandag 25. november 2019

Karbonader med grønnsaker


Dette er karbonader som er aller best på en brødskive, men selvfølgelig, slike gode og saftige karbonader er supert til middag også. Vi hadde disse til middag sammen med enda mere grønnsaker og resten ble en fantastisk lunsj.

DU TRENGER:

Ca. 600 gr karbonadedeig eller en blanding av karbonadedeig og kjøttdeig
Ca. 100 gr frosne erter
50 gr mais
1 stor gulrot i små biter
1 finhakket løk
1 egg
2 ss potetmel
Ca. 1- 1 1/2 dl melk
1 ts salt
3/4 ts malt muskat
3/4 ts ingefær
3/4 ts pepper
1/2 ts søt pimento eller malt paprika

  Skrell og finhakk gulroten og kok den i lettsaltet vann i ca. 6 minutter, ha i de frosne ertene og kok i 1 minutt til. Hell av kokevannet og skyll godt i kaldt vann slik at grønnsakene blir helt av kjølt. La grønnsakene renne godt av seg. Ha karbonadedeigen i en arbeidsbolle og tilsett salt mens du rører godt slik at du får en seig og fin farse. Tilsett egg, potetmel og spe med det meste av melken. Rør inn krydder og finhakket løk. Er farsen for fast sper du med mere melk. Rør inn grønnsaker og mais. Ha smør på stekepannen og lag litt store karbonader som stekes pent brune på middels varme, stek til kakene er gjennomstekt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar