Sprø utenpå og litt seig inni, knasende god på smak med sjokoladekrem og peanøttopping, helt uimotståelig. Kaken stekes i langpanne ca. 25x35 cm
DU TRENGER:
1 1/2 dl brunt sukker
1 dl vanlig sukker
200 gr mykt smør
1dl peanøttsmør
1 egg
3 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 gr mørk sjokolade
Hakk sjokoladen grovt og bland den med hvetemel og bakepulver. Rør sammen smør, sukker og peanøttsmør til det blir mykt og kremaktig. Rør inn egget og tilsett melblandingen. Legg bakepapir i en liten langpanne og bre røren utover. Sett kaken i stekeovnen ved 170 grader og stek i ca. 20 minutter. La kaken avkjøles i formen mens du lager glasuren.
GLASUR:
75 gr smør
75 gr mørk sjokolade
2 dl melis
1 ts vaniljesukker
Ca. 1 1/2 dl grovhakkede salte peanørret
Smelt smøret og rør inn sjokoladen slik at den smelter. Rør inn melis og vaniljesukker. Bre glasuren over den avkjølte kaken og strø over grovhakkede peanøtter. Skjær kaken i ruter når glasuren er stivnet
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar