Potetmos, potetstappe eller potetpure, kjært barn har mange navn, og den er aller best når den er hjemmelaget. Potetmos er like godt til både fisk og kjøtt og alle har vi vel minner om pølser og potetmos fra barndommen, husker mine barn hadde godt med ketchup over. Å lage potetmos går ganske kjapt, og du kan smake den til slik du liker best. Jeg har laget potetmos av mandelpoteter, men du kan bruke de fleste potetsorter. Her er grunnoppskriften på en god gammeldags potetmos.
TIL 4 PERSONER TRENGER DU:
600 - 700 gr skrelte poteter
Ca. 4 ss smør
1-2 dl varm melk
Liten skvett kremfløte (kan sløyfes)
Salt - pepper
Skrell potetene, del de i store biter og kok de møre UTEN salt. Slå vannet av potetene og damp de litt slik at de blir helt tørre. Tilsett smør og spe med varm melk, Mos potetene godt sammen med melk og smør slik at det blir en glatt og jevn mos. Spe litt om gangen slik at du ser at mosen får rett konsistens. Smak til med salt og pepper. Noen bruker også å tilsette litt finhakket persille eller gressløk. Skal du ha potetmos til fisk smaker det også veldig godt med små baconterninger og gressløk i potetmosen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar